Bio

Zoon van een half Russische vader en een Friese moeder. In één va de koude oorlogswinters ben ik geboren te Leeuwarden. Na bedrijfskunde te hebben gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, 10 jaar als business analist gewerkt. In 2016 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik auditie gedaan bij Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Ik heb in deze periode veel dingen geleerd met als grootste geschenk dat ik mijn eigen stemgeluid heb gevonden. In deze drie jaar ben ik begonnen met het schrijven van Nederlandse en Friese teksten en dit heeft geresulteerd in een eerste album “De Cirkel”.  Na omzwervingen in het leven ben ik nu op de plek waar ik wil zijn. 

Op jonge leeftijd waren Coen Wouters en Tom York inspiratiebronnen. Inmiddels zijn Damien Rice, Leonard Cohen, Nick Cave en wijlen Maarten van Roozendaal daar bijgekomen. En dan ben ik nog veel muzikanten vergeten.

Voorstellingen

231 minuten (februari 2019)
Wanneer je de geschiedenis van de homo sapiens tot 2030 zou vergelijken met het leven van iemand die precies 100 jaar oud wordt, dan zijn we aanbeland in de laatste 231 minuten. Dat zijn zo rond de 2 voetbalwedstrijden. We leven in een wereld, waarin de mens de rol van god lijkt in te gaan nemen. Gaan we het nog meemaken? De geboorte van de eerste onsterfelijke mens? Of zijn we te laat?
 

Café Chantant (juni 2018)
Twee uur liedjes bij de piano in het intiemste theater van Amsterdam, Parooltheater. Met Claas Hazewinkel, Sarah Lee Ketner, Bettina Renee en Léonie de Lange. Onder begeleiding van Peter Kann. Liedjes van Frank Sinatra, Damien Rice, Amy Winehouse en Gerard Cox..

Concert in G (februari 2018)
In deze voorstelling staan eigen liedjes centraal. Het goede gemoed, Windroos en je hoort me niet.

Het goede gemoed (mei 2017)
Mijn eerste voorstelling over Friesland en over het Rusland van mijn oma.

 Volg me op Facebook